T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / KOVANCILAR - Kovancılar İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun ilk binası 1997 yılında açılmış olup, 2014-2015 yılına gelindiğinde 39 derslikli yeni binamızda eğitim öğretime devam edilmektedir. Normal eğitim yapmaktadır. Okulumuzda 1153 civarında öğrenci okumakta olup, 5 idareci 60 öğretmen 2 kadrolu, 4 işkur çalışanı (hizmetli) görev yapmaktadır. Okulumuz bünyesinde 4 Anasınıfı, 43 derslik, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane,       1 Fen Laboratuvarı, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Beceri Atölyesi mevcuttur. Kapalı spor salonumuz ve spor salonumuz bulunmamaktadır.

Okulumuz Kovancılar’ın en köklü ve en eski okulu olmasının yanında yeni binamıza kavuşmamız nedeniyle de teknolojik altyapı anlamında yüksek derecede donanıma sahiptir.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim okullarında uygulanması zorunlu kıldığı, resmi öğretim programları uygulanmaktadır.

 

Okulumuzda sosyal etkinliği arttırıcı çalışmalar kapsamında hafta içi ve hafta sonları olmak üzere; masa tenisi, satranç, futbol, halk oyunları, resim, zekâ oyunları kursları açılmış olup, ilgi duyan ve yetenekli öğrencilerimiz boş vakitlerinde kendilerini geliştirme imkânları bulmaktadırlar.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2021 - Güncelleme: 27.04.2024 12:21 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 3  kişi beğendi